יש 2 סוגים של אנשים בעולם - אלה שאוהבים פוצ'יוולי ואלה שעדיין לא מכירים אותו!

משחק דמוי כדורעף חופים המשוחק עם כל חלקי הגוף חוץ מהידיים – החזה, הכתף, הראש והרגליים. שני שחקנים בכל קבוצה צריכים לגרום לכדור לפגוע בקרקע של הקבוצה השנייה במקסימום של 2 מסירות בניהם (3 נגיעות סה"כ לשניהם ביחד) ומעל רשת בגובה 2.20 מטר.

שורשיו של משחק ה-Footvolley‏ (Futevôlei בפורטוגזית) בחוף קופקבנה שבריו דה ז'ניירו, ברזיל, בשנות השישים של המאה הקודמת. שם התפתח כמשחק אימון לשחקני כדורגל. על מנת לא להפר את החוק אשר אסר בזמנו לשחק כדורגל על חוף הים, העבירו השחקנים את כדור הרגל ביניהם מעל רשת כדורעף החופים כדי לשפר את טכניקת המשחק ובה בשעה להימנע מהחרמת הכדור על ידי פקחי החוף.

פוצ'יוולי זה שמש, ים, חוף וכיף. ראליים ארוכים ונקודות מרהיבות. ספורט קבוצתי מרגש זה דורש איזון מצוין, שליטה בכדור, סיבולת, מיקוד ורפלקסים מהירים. גוף ונפש בהרמוניה עם כבוד והגינות. פוצ'יוולי ממכר את העין וכולם יכולים לשחק. הנקודה שלנו היא: צעיר או מבוגר, גבר או אישה, כל אחד יכול ללמוד את זה. אז אנחנו תמיד מחפשים כישרונות חדשים.

פוצ'יוולי משחקים בכדור מיקאסה FT-5. נוגעים בכדור עם הראש, החזה, הירכיים והרגליים במקסימום 2 מסירות מעל רשת של 2.20 מטר. בדרך כלל, משחקים 2 על 2, יחפים בחול, על מגרש כדורעף חופים של 8 על 16 מטרים.

המשחק מתחיל בהגשה מהקרקע מאחורי קו סימון המגרש. בונים גומה בחול בשביל לבעוט בכדור בזמן ההגשה. בזמן הגשת הכדור מותר לגעת בקצה הרשת. הקבוצה המקבלת רשאית להחזיר את הכדור באופן מיידי אך בעדיפות ל2 מסירות (קבלה – הרמה – התקפה). אותו שחקן לא יכול לגעת בכדור פעמיים ברציפות. אתה יכול להשתמש בכל חלקי הגוף למעט הידיים והזרועות שלך. במהלך המשחק אסור לגעת עם הגוף ברשת, במידה והייתה נגיעה ברשת, הקבוצה היריבה זוכה בנקודה.

מנצחים בנקודה כשהכדור נוגע בקרקע בצד היריב בתוך הקווים או על הקווים. מנצחים בנקודה גם כאשר היריב אינו מסוגל להעביר את הכדור לצד שלך במקסימום שלוש נגיעות. כל התקפה צריכה לעבור בין האנטנות על גבי הרשת. אם הכדור נוגע באנטנה, הנקודה הולכת ליריב.

הקבוצה המגישה היא הקבוצה שזכתה בנקודה האחרונה. ניתן להגיש ללא הגבלה כל עוד מנצחים בנקודה.

בדרך כלל, משחקים הטוב מ-3 מערכות. בכל מערכה עד 18 נקודות. כאשר התוצאה היא 17-17 ממשיכים לשחק עד שההפרש הוא 2 נקודות. במקרה של שוויון (שתי הקבוצות ניצחו מערכה אחת) יש לשחק מערכה שלישית עד 15 נקודות. כאשר התוצאה היא 14-14 הם ממשיכים לשחק עד שההפרש הוא 2 נקודות.

קבוצות מחליפות צד כל 6 נקודות (במערכה של 18) או כל 5 נקודות (במערכה של 15). זאת כדי להימנע מיתרון הרוח או מהאור (השמש). לפני המשחק השופט יקיים הגרלה כדי להחליט איזו קבוצה מתחילה להגיש.

הכדור – כדור הפוצ'יוולי כבד מכדורעף חופים ומעט שונה מכדורגל. המשקל הנוסף והעובדה שיש בו פחות אוויר הופכים אותו לעמיד יותר בתנאים קשים למשחק (כמו רוח, חול ועוד…). הכדור הנפוץ ביותר הוא כדור מיקאסה מסדרת FT-5.

המגרש – פוצ'יוולי מיועד למשחק בחוף הים אך ניתן לשחק אותו בכל מקום וכמעט על כל משטח. במהלך החורף כמה מדינות משחקות באולם מקורה על מגרש קשה או על חול. על מנת לסמן את גבולות המגרש צריך להשתמש בסט סימון מגרש פוצ'יוולי. גודלו של מגרש חול רגיל באירופה הוא 8 מטר על 16 מטר. בברזיל, ובמדינות אחרות, מקובל לשחק 9 מטר על 18 מטר.
גובה הרשת בדרך כלל הוא 2.20 מטר באירופה, אולם זה משתנה מטורניר לטורניר וממדינה למדינה. הדבר החשוב ביותר הוא להסכים על גובה הרשת ולהתחיל לשחק פוצ'יוולי!